Kurtlarla Koşan Kadınlar💫

Kurtlarla koşan kadınlar 💫

Hiçbir duygu boşuna değil, her duygu bir bilgi içeriyor, yeter ki biz bu duyguları farkedelim,… amacımız duygularla başa çıkmak değil, duygulara izin vermek… Hiçbir duyguya tukaka demeden, yargılamadan… Bu duygular ‘lifeforce’ yani yaşamımızda itici güç oluşturuyor, kendi iç dünyamızla temas etmemizi sağlıyor…

Dün akşam Esra Sert’ in “Kurtlarla Koşan Kadınlar” adlı online bir eğitimine katıldım. Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabının yazarı P. Estes jungçu bir psikanalistmiş… Kendisi münzevi bir kadınmış, şu an 76 yaşında… Estes hayatı neye dönüştürebileceğimizin somut bir kanıtı, ilham veren insanlardan… Aslen Meksikalı, 5 yaşından sonra ailesini hiç görmemiş, Macar bir aileye evlatlık verilmiş, katolik bir eğitim almış, dindar biri ancak yobaz değil, bizim sufiler gibiymiş… 18 yaşında hamile kalınca evden kovulmuş ve bebeğini evlatlık vermek durumunda kalmış, sonrasında ailesiyle arası düzelmiş… 2 evlilik yapmış, ilki kötü, 3 çocuğu olmuş, disleksiymiş… 27 yaşına kadar üniversiteye gidememiş, o zamana kadar kuaförlük yapmış, üniversiteye giderken de tabak çanak satmış, doktora da yapmış… Kurtlarla koşan kadınlar adlı kitabını tam 18 senede, 3 çocuğu büyütüp, 2 işte çalışırken, günde 15 dk ayırarak yazmış…

Estes bela bir kadınmış, yani motosikletli çete lideri, bulaşma bana fena olur cinsinden,… ama aynı zamanda gözlerinden merhamet, sevgi ve şefkat akıyormuş… Hepimizin ruhunun katmanları var, hepimizin içinde o motosikletli çete lideri de var naif şair de var… Belki bir taraf daha baskın, diğer taraf ortaya çıkamamış… Önemli olan ruhsallığın katmalarını anlamak, yani ruhumuzun parçalardan oluştuğunu anlamak,… yeri ve zamanı gelince ortaya çıkmasına izin vermek… Ruhumuzun katmanları arasında bilge kadın, şifacı, toy kız, yıkıcı, yok edici taraflar da var…

Bir bak kendine sende hangi taraf daha baskın?… Hangi tarafın ortaya çıkmasına izin vermiyorsun? Diyelim ki motosikletli çete lideri tarafın baskın, biraz içerdeki naif şairin ortaya çıkmasına izin vermek, kırılganlığını gösterebilmek,… bu güçsüzlük değil… Her zaman güçlü olmak zorunda da değiliz, bazen güçsüz de hissedebilir bunu da gösterebiliriz… Belki bunu en başta en güvendiğin kişilerin, ailenin yanında ya da terapistinin yanında yapabilirsin… ya da naif şair tarafın fazla o zaman yeri geldiğinde güçlü bir hayır da çıkabilir senden…ya da bazı  durumlarda o içindeki toy kız ortaya çıkıyor, o zaman kendine şöyle  diyebilirsin “içimdeki bilge kadını  göreve çağırıyorum”… vavv!…, bu benim çok hoşuma  gitti…Bu özelliklerin hepsi bizim içimizde var, önemli olan ruhumuzun bu katmanları arasında sörf yapabilmek, illa biri olmamıza gerek yok…

Kurtlarla Koşan Kadınlar öyle normal bir kitap değil,… alıp 10 günde okunup, bitirilmemesi gereken… Belki bu kitaba 1 sene ayır, bu çalışılacak bir kitap, terapi gibi… Hergün 1 ya da 2 sayfa oku, düşün ne hissettirdi sana?… neleri tetikledi?… Belki yaz, belki bir kitap kulübü kur tartış… Bu öyle bir kitapmış… Kendi kalbine doğru giden yolda sana yol haritası olacak bir rehber…

“Herkes uykuya çocuk olarak dalar, çocuk olarak uyanır,  yetişkinlik bizim gün içinde yaptığımız numaradır…” 💫

C.Estes
Reklam

keşifyolculuğum 🦋🧚‍♀️ tarafından yayımlandı

Duygu düşünce ve hislerimi dobra dobra paylaşıyorum, sözcüklerle dans ediyorum💫

Kurtlarla Koşan Kadınlar💫” için 9 yorum

  1. 2019’un Şubat ayında ben de KKK kitabını tanıdım, okumaya başladım. Hala okuyorum. Ne zaman hayatımda bir sorun yaşasam ya da aradığım bir cevap olsa hayat beni o kitaba yönlendiriyor. Hatırlattığın için teşekkür ederim, emeğine sağlık 🍀

    Liked by 1 kişi

  2. Ben de bir ara KKK okumalarına katılıyordum. Bir masal anlatıcısı, seçilen öyküyü aktarıyor, bir psikanalist/psikoterapist de yorumluyordu. Zihin ve kalp açıcıydı. Kitabı da rastgele açıp okuyordum, o günün öyküsü hep yerini buldu. Şimdi bir tane açıyorum, hikayenin adını teşekkür için size yolluyorum. Bakalım yer bulacak mı?🌷
    İskelet Kadın’dan ‘gözyaşını vermek’

    Liked by 1 kişi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: